Geboortekaartjes RETRO

Steeds vaker zie je dat bij geboortes de retro geboortekaartjes terugkeren. Deze kaartjes zijn erg eenvoudig te maken en vergen amper kennis van grafische programma’s. Om deze kaartjes te maken zou ik persoonlijk gebruik maken van Photoshop, maar andere programma’s kunnen hier evengoed voor gebruikt worden.


Wat houden retro geboortekaartjes nu in?


De meningen over wat retro is, vallen vaak erg ver uit elkaar. Maar wat steeds terugkomt zijn de felle zuivere kleuren, de behangpapier-motieven en ook erg vaak de kindertekeningen.

Natuurlijk kan geboortekaartjes retro stijl ook op andere manieren worden ge├»nterpreteerd. Zo kan er gespeeld worden met zuiver kleurcontrast, grote letters, leuke figuren, auto’tjes, eendjes, regenbogen, …


Waarom kiezen mensen voor geboortekaartjes retro stijl?


Retrostijl wordt vaak vergeleken met de stijl van de kleine kinderen. Dit is niet negatief, maar bij het kijken naar een retro geboortekaartje kan je niet anders dan denken aan een klein kindje. In dit opzicht is dus een geboortekaartje in retro stijl het IDEALE geboortekaartje!


Hoe maak je nu zo’n retro geboortekaartjes?


Diverse programma’s kunnen worden gebruikt. Ik zal in mijn verschillende artikels proberen diverse programma’s te gebruiken. Voor deze retro geboortekaartjes ga ik aan de slag met programma’s die iedereen wel op zijn computer staan heeft, namelijk Microsoft Powerpoint, Microsoft Word en Paint.


Je hoeft enkel een leeg blad te openen, enkele kleurtjes/balken/prentjes toe te voegen en het bestand op te slaan als PDF. Vervolgens sleep je het PDF-bestand in Microsoft Word om er de juiste afmetingen aan te geven. Dit doe je door rechts op het prentje te klikken en de optie object opmaken te selecteren. Vervolgens selecteer je het tabblad GROOTTE en wijzig je de hoogte en breedte tot je de hoogte en breedte van het kaartje bekomt.


Vervolgens kopieer je het prentje en plak je het in PAINT zodat je het kan opslaan als een afbeelding. (JPG, JPEG, PNG, TIFF, GIF, …)


Vervolgens kan je het naar de drukker sturen, of gewoon mijn artikel lezen over Werken met Smartphoto om je kaartjes op een eenvoudige manier online te laten drukken! Hieronder kan je beelden zien van de hierboven uitgelegde bewerkingen